Snagovul Liber

Vineri, 2018-09-21, 5:48 PM

Bine aţi venit Vizitator | RSS | Acasă | Înregistrare | Autentificare

Acasă » 2018 » August » 17 » Câteva gânduri post-război
12:00 PM
Câteva gânduri post-război


Când o singură persoană pleacă, poţi spune că acea persoană e rău-intenţionată. Când cinci persoane pleacă, se poate spune, fără a mai cerceta nici cauzele care au condus la asta, că sunt rău-intenţionate, că au fost rău-intenţionate de la început şi aşa mai departe. Când absolut toată lumea pleacă şi de fiecare dată sunt feţe noi, poţi spune că problema nu e la tine, cel care ai plecat, ci e la persoana de unde ai plecat. Aşa va fi permanent. Nu am învăţat că oamenii nu sunt bunuri de unică folosinţă, din păcate şi nu am învăţat că respectul este cel care trebuie să primeze interrelaţional.


Eu am vorbit de ani de zile despre o echipă. Care echipă bineînţeles că trebuia să funcţioneze un pic altfel, în sensurile pe care le-am tot descris. Eu am vorbit despre respect şi eu am vorbit despre unele lucruri care trebuiau făcute. Nu se vor face niciodată. Nu am naivitatea să cred că se vor face. Nici n-am naivitatea să cred că se vor câştiga alegeri aşa sau cu pregătiri pe ultima sută de metri. Politica nu se face nici la nervi, nici la ananghie. Până la urmă, uitaţi-vă la Mihai Anghel. Duce o politică de opoziţie constantă, moderată, dar de opoziţie constantă. Poate că nu va deveni primar, dar e el însuşi şi e el însuşi, acelaşi, de vreo 10 ani. Nu l-am auzit pe Mihai Anghel niciodată să promită ceva şi să nu facă. Niciodată. Sincer. Respectarea cuvântului dat e foarte importantă pentru menţinerea unui segment de populaţie de partea ta. De altfel şi eu sunt un om de cuvânt. Uneori mai uit, uneori mai am treabă, dar seriozitatea este cea care mă caracterizează, în principal. Or, e greu să vrei să ai susţinere, fără să oferi sprijin! Am spus că o principală componentă ar trebui să fie seriozitatea şi coagularea unei echipe de opoziţie. Perfect. Dar când ai situaţii pe care luni în şir nu le poţi discuta cu nimeni, aşa cum nu e prima dată, e normal să renunţi să mai vrei o echipă. Iar dacă eu, în definitiv, rămâneam tot singură, războiul nu mai avea niciun sens. S-a raţionat greşit asupra faptului că eu nu pot schimba niciodată armele. Da, s-a raţionat greşit. Poate că acum îşi dau şi alţii seama că eu am purtat acest război NUMAI PENTRU CĂ AM VRUT EU, nu pentru că am fost de alţii împinsă de la spate s-o fac (de altfel această strategie de război a altora nu îmi poate fi potrivită mie, este perdantă, o spun încă de pe acum şi mă lasă rece că voi fi acum blamată, pentru că se va vedea că aşa este), că nu am, în definitiv, probleme şi că s-a terminat spectacolul.


Da, şi dacă sunt angrenată cu 100 de procese, ce? Se poate şi renunţa la ele, aşa cum era bine de la bun început să se întâmple, dar nu s-a înţeles, iar asta nu pentru că le-aş pierde, au fost admise pentru mine pe bandă rulantă, ci pentru că nu mai am timp şi chef.


Încă o dată ţin să repet că nu ştiu şi NU mă interesează ce strategie a avut Marian Oancea. Cine a subscris la ea, n-are decât să fie sănătos, în definitiv, m-am săturat şi eu să fie asta problema mea. Cine are de gând să facă treabă, trebuie să aibă un comportament constant cu partenerii, iar dacă eu nu sunt un partener, ci o nimeni, care face lucruri inutile, atunci era firesc să nu le mai fac.

Pentru mine, repet, acest război NU avea nicio logică. De mai bine de doi, trei ani nu avea, însă teama ca nu cumva să se repete ceea ce am trăit, m-a făcut să-l port în continuare, pentru că e clar că şi de partea cealaltă s-a exagerat. Da, Marian Oancea a exagerat foarte mult şi am vrut să-i demonstrez şi eu ce înseamnă lupta cu mine, pentru ca niciodată să nu mă mai desconsidere. Chiar dacă am pierdut trei ani. Culmea a fost că exact atunci când au început să se vadă şi niscaiva rezultate, am fost înlăturată. OK, păi, dacă nu se pot cuantifica în concret şi aprecia nişte eforturi depuse şi nişte rezultate obţinute, asta este. E ca şi cum ai susţine un sportiv, dar ba l-ai lăsa în mijlocul cantonamentului de izbelişte, ba nu i-ai da bani de adidaşi, să alerge şi-n papuci la antrenamente, ba când vine competiţia n-are costum de sport. Chiar dacă el face performanţă, săracu. E o atitudine neserioasă. Şi dacă tot pot să schimb competiţia, de ce să nu o fac?


Încă o dată ţin să repet: pe oamenii cu care vrei să faci echipă, nu-i jigneşti. Nici voalat şi nici direct. Dacă nu eşti diplomat, dacă îi faci să perceapă toanele tale ca pe o pedeapsă, este normal să plece. Normal că nu-mi place nici mie să mi se vorbească de parcă m-aş fi autoinvitat vreodată la masa altuia sau de parcă aş pretinde pentru mine un favor. Nu de alta, dar n-am făcut-o niciodată. Normal că m-am simţit prost. Şi dacă aş fi continuat, m-aş fi simţit şi mai prost. Iar ceea ce m-a intrigat aici este că aceste atacuri la adresa mea, cu intermitenţe sunt clar nejustificate şi clar fără nicio logică în contextul dat.


Nu fac nimic, în definitiv, decât să mă retrag. După ce o să şterg tot, o să iau o pauză. Mă întreba cineva dacă nu mi-e frică de procesele de calomnie cu Marian Oancea dacă le retrag. NU mi-e frică. Aşa cum v-am arătat, eu am câştigat în apel un proces de calomnie cu Marian Oancea, s-a reîntors cu casare la Tribunalul Ilfov, deci sunt în avantaj, în definitiv. Iar, în plus, dacă nu va înţelege să renunţe, eu ştiu să merg şi până la capăt, procesele încep abia în septembrie, mai sunt vreo trei săptămâni de reflecţie în care normal că sondez şi eu terenul. Pot reîncepe războiul oricând. NU am renunţat la muniţie, nu m-am dezarmat. Dar sentimentul meu cel mai sincer este că de data asta şi Marian Oancea s-a săturat de război cu mine. Acesta este sentimentul meu cel mai sincer. Pentru că nici lui nu i-a fost deloc bine în acest război, asta e clar. Probabil că a învăţat între timp un lucru absolut banal şi nu ştiu de ce era nevoie de vreo patru ani ca să-l înveţe: EU NU SUNT DE JUCĂRIE. Şi dacă n-a înţeles că nu sunt, i-am demonstrat.


Deci încă o dată spun: dacă Marian Oancea nu face ce trebuie în raport cu mine (NIMIC SENTIMENTAL, CA SĂ EXCLUDEM INCLUSIV ACEASTĂ VARIANTĂ), deci dacă nu are raporturi corecte, oarecum promise aşa, din vorbă în vorbă, ţin să repet: EU POT ÎNTOARCE ARMELE ÎNAPOI IMEDIAT. Dar o să vină campania, presupun că nu mai are nevoie de muzicuţă, presupun că nu mai are nevoie nici de termene de executare silită pentru informaţiile de interes public. Am spus şi o repet: ce e informaţie de interes public seacă o republic sub o altă redactare, deci nu cred că ar avea vreun interes să nu aibă aceste raporturi corecte faţă de persoana mea. Sigur că dacă începe iar cu bârfa pe la spate şi cu denigrarea şi cu stricarea unor legături de prietenie dintre mine şi terţe persoane, spionajul şi aşa mai departe, eu mă prind. Că n-a fost situaţie în care eu să nu-mi fi dat seama. Cum este şi acum, dar deja NU mă mai interesează. Adică putea să fie oricine care să-i fi spus unei anume persoane despre mine orice. Cum toţi suntem oameni nu doar majori, ci şi maturi, cu o anumită experienţă toţi de viaţă, normal că nu se mai poate lua în considerare şi a şaptea oară tot păcăleala.


Bun, eu m-am apucat aşa cum aţi observat să şterg şi intrările de pe site-ul Snagovul Liber, cu Europa Liberă de Snagov am terminat. Urmează Pro-Magistraţi, Anti-Infractori şi trimiterile de pe Facebook. MARE, MARE ATENŢIE: SPER SĂ NU EXISTE NICIUN EVENIMENT CARE SĂ MĂ FACĂ SĂ MĂ RĂZGÂNDESC DIN ASTA. Eu sper. Dacă dă naiba să fie cum a fost în primăvara-vara anului trecut, când mi s-a cerut în mod expres să mă împac cu Marian Oancea, dar m-am trezit pe la Poliţie, un pic forţată să-i fac dosar lui Mihai Anghel şi evident că am refuzat şi am făcut precum toate cele, MAI BINE O LĂSĂM BALTĂ. Deci eu NU fac nimănui niciun dosar, nu denunţ pe nimeni în legătură cu nimic, NU înjur pe nimeni, se înţelege, bine, EU NU MAI AM DE GÂND SĂ FIU CARNE DE TUN ÎN BĂTĂLIILE ALTORA, CA SĂ NE ÎNŢELEGEM FOARTE CLAR. Nu ştiu cine cu cine se ceartă şi nu e problema mea. Dacă Mihai Anghel spune un lucru inteligent, îl preiau de aici încolo simplu, dacă Apostol Muşat spune un lucru inteligent, îl preiau de aici încolo simplu.


NU MĂ INTERESEAZĂ ŞI AŞA RĂMÂNE:

- VIAŢA PRIVATĂ A NIMĂNUI
- RELAŢII DE IUBIRE CU NICIUN FACTOR POLITIC DE LA SNAGOV
- SCANDALUL
- ÎNREGISTRAREA ŞI TRANSMISUL EI CUIVA
- PLIMBATUL DE BÂRFĂ DE COLO DINCOLO
- DENUNŢURILE ŞI FĂCUTUL DE DOSARE PENALE CUIVA SAU ALTCUIVA


Cum simt vreo mişcare în ideea de a se insista sau de a se înscena sau de a se dori ceva în vreunul din următoarele sensuri de mai sus, tot ceea ce iese este RELUAREA RĂZBOIULUI. Ba chiar îmi rezerv dreptul ca, dacă una singură din astea se face, să îl reiau fără niciun avertisment prealabil. Deci mare, mare atenţie cu aşa ceva!


Mirela Predan

Vizualizări: 40 | Adăugat de: mirelapredan | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar

Meniu site

Autentificare

Căutare

Calendar

«  August 2018  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Sondajul nostru

Daca mâine ar avea loc alegeri, cu cine aţi vota?
Total răspunsuri: 49

Mini-chat

Statistici


Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0