Snagovul Liber

Miercuri, 2018-05-23, 11:37 AM

Bine aţi venit Vizitator | RSS | Acasă | Înregistrare | Autentificare

Acasă » 2017 » Decembrie » 19 » De ce s-a dorit creşterea atât de importantă a cheltuielilor materiale? DIN NOU ERAU ASCUNSE CHELTUIELI CU... RESTAURANTUL!!!
2:54 PM
De ce s-a dorit creşterea atât de importantă a cheltuielilor materiale? DIN NOU ERAU ASCUNSE CHELTUIELI CU... RESTAURANTUL!!!


Rectificarea bugetară care se preconiza a se face, dar care nu a trecut, din considerentele de nelegalitate expuse, adică nu a fost votată de majoritatea consilierilor în funcţie, spre disperarea lui cel ce nu există, care nu-şi mai poate face jocurile de furat din acest motiv a avut la bază două componente: nesustenabilitatea bugetului iniţial, prin tăierea drastică a banilor alocaţi pentru investiţii şi creşterea enormă a cheltuielilor materiale, de ordinul a milioane de lei. În raportul Curţii de Conturi efectuat în urma controlului din anul 2016 avem şi explicaţia de ce au crescut aceste cheltuieli materiale, pe care eu, personal, le-am cerut defalcat cu facturi de lumină, apă, gaz, pentru că mi se pare extrem de ciudat să crească chiar de ordinul a milioane de lei, oricât de mult ar fi crescut preţul la utilităţi. Din păcate, explicaţia este alta şi a găsit-o chiar Curtea de Conturi, aşa cum mă voi adresa din nou acesteia cu o nouă adresă prin care să stabilească ce anume s-a dorit a se introduce în rectificarea bugetară.


Astfel, la controlul din 2016, Curtea de Conturi a descoperit înregistrarea eronată în contabilitate, în contul 602 "Cheltuieli cu materialele" a sumei de 95.344 de lei, reprezentând c/valoare restaurant şi cazare (acestea fiind în fapt, cheltuieli de natura celor de protocol). Aproape 1 miliard de lei vechi s-a dus din nou pe apa sâmbetei cu protocolul, deşi Curtea de Conturi a explicat destul de clar că nu are voie să efectueze, ca instutuţie publică, cheltuieli de protocol. MĂ TEM SINCER CA SITUAŢIA SĂ NU SE FI REPETAT AIEVEA, IAR CEEA CE CEL CE NU EXISTĂ SĂ DOREASCĂ CU DISPERARE SĂ SUPLIMENTEZE PRIN... CHELTUIELI MATERIALE SĂ FIE DE FAPT TOT CHELTUIELI DE PROTOCOL CU RESTAURANT ŞI CU CAZARE. Chiar dacă rectificarea bugetară nu a trecut, CURTEA DE CONTURI VA FI ABILITATĂ SĂ VERIFICE CUM STAU LUCRURILE, MIE PĂRÂNDU-MI-SE ABSOLUT CIUDAT CUM DE PUTEAU CREŞTE ÎNTR-UN ASEMENEA MOD CHELTUIELILE MATERIALE. Unde s-au dus banii pentru bursele elevilor? În cheltuieli materiale. Oficial, explicaţia a fost că a crescut preţul la gaze, apă şi curent electric. Preţul la apă tocmai bine că NU a crescut, iar la gaze şi curent electric au crescut de aproximativ două luni şi nu cu atât de mult încât să se considere justficiată o creştere a cheltuielilor materiale cu 1 milion RON. Mi se pare imposibil. Pe undeva ceva nu se leagă şi avându-se în vedere şi precedentul descoperit de Curtea de Conturi, voi face o sesizare către aceasta să verifice dacă la capitolul contrabil de "Cheltuieli materiale" nu s-a strecurat din nou vreo "greşeală" bineînţeles că intenţionată, de a fi incluse protocoloalele lui cel ce nu există cu restaurantele şi alte drăcii. Voi redacta şi trimite chiar astăzi către Curtea de Conturi o solicitare de verificare în acest sens.


Mirela Predan

Vizualizări: 57 | Adăugat de: mirelapredan | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar

Meniu site

Autentificare

Căutare

Calendar

«  Decembrie 2017  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Sondajul nostru

Daca mâine ar avea loc alegeri, cu cine aţi vota?
Total răspunsuri: 49

Mini-chat

Statistici


Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0