Snagovul Liber

Joi, 2018-08-16, 7:44 AM

Bine aţi venit Vizitator | RSS | Acasă | Înregistrare | Autentificare

Acasă » 2018 » August » 1 » Gunoiul şi pontoanele, alte probleme ridicate în şedinţa Consiliului Local de ieri
4:33 PM
Gunoiul şi pontoanele, alte probleme ridicate în şedinţa Consiliului Local de ieri

Următorul vorbitor înscris la cuvânt la şedinţa de consiliu de ieri a fost Dumitru Vâlcomeanu. El a întrebat despre pasarela de la Tâncăbeşti, n-are sens să vă relatez şi răspunsul domnului primar, din simpli motiv că de când se tot face câte ceva şi nu se mai face nimic... A doua problemă ridicată este aceea a maşinii de gunoi. Bineînţeles că are şi cel ce nu există răspuns, ca de obicei, adică nimic relatabil. Dl. Vâlcomeanu era deosebit de revoltat că tot gunoiul este adus în trei tomberoane într-un singur loc şi este adus din toată comuna... Nichita Toma intervine şi el confirmând. "Vă spun eu ce se întâmplă: se duc şi adună gunoiul din coşurile de gunoi din comumă şi-l depozitează acolo. Ar trebui găsit un alt loc, cum vine maşina de gunoi prima dată dimineaţa, întâi să treacă pe acolo şi să-l ia", explică şi dl. Puzderică. "Iar cu maşina de gunoi, domnule primar, curge din ea de pute de...", mai spune dl. Puzderică. Situaţia cu goniul depozitat din coşurile de gunoi în trei tomberoane într-un loc uzitat din Ghermăneşti nu o cunoşteam, e foarte urât că există aşa ceva, gunoiul adunat din coşurile de gunoi stradale nu se depozitează în tomberoane, se duce la groapa de gunoi. Oricum nu situezi tomberoanele de depozit în localitate în apropiere de locuinţele oamenilor, asta este clar din nou, însă treaba cu lichidul scurs din maşina de gunoi urât mirositor este o reală problemă, NEREZOLVATĂ DE ANI DE ZILE şi care se accentuează vara, tocmai pentru că gunoiul, din cauza căldurii, se împute mult mai uşor. Acum vreo săptămână m-am nimerit să ies să plec unde aveam treabă, după ce a trecut... maşina de gunoi. Dumnezeule, mi-a venit să vomit. Nu se poate. Peste tot pe stradă numai lichid urât mirositor lăsat de maşina de gunoi. Nu vreau să fiu nici răutăcioasă, nici să fac acuma nişte comentarii de ce, dar este o reală problemă. Care NU exista atunci când Prodservice se ocupa de salubrizare. Iar acum există şi nu de ieri de azi şi în ciuda nemulţumirii generale persistă pe perioade îndelungate de timp (anul trecut pe vremea asta era exact aceeaşi problemă). Nu s-a rezolvat, suntem trataţi şi desconsideraţi ca nişte idioţi.


O altă problemă expusă de dl. Vâlcomeanu a fost cea a pontoanelor, care a strânit dezbateri aprinse. Problema pontoanelor o cunosc şi eu, a arătat-o şi Mihai Anghel pe Facebook, e deplorabilă. Propunerea dlui Vâlcomeanu este să nu se mai pună scândură de brad pe niciun ponton. Păi, cum să nu se pună scândură de brad dacă aia e mai ieftină şi se trec nişte preţuri scumpe la raparaţii de te doare mintea? Ce contează când se lasă, cât de periculos este, ce se întâmplă? N-are niciun fel de importanţă, bineînţeles. Dacă unu moare căzând de pe ponton în apă şi fie se răneşte în scândurile alea, fie nu ştie să înoate, e vina dlui primar cumva? Îl doare fix în fund. Sigur, evităm pontoanele. Dar mai avem şi noi voie să vedem lacul? Adică mi se pare culmea pur şi simplu până unde s-a ajuns în materie de matrapazlâc. "Să facem o comisie de control, să nu mai dăm voie să mai pună lemn de brad pe niciun ponton", propune dl. Vâlcomeanu. Nenorocire mare, bineînţeles pentru cel ce nu există. Cum să se facă o comisie de control? Păi, el ce mai fură? Intervine cu circ, ca singur apărător în Consiliul Local, evident că Doru Matei, aşa cum îl auziţi pe bandă. Spune nişte tâmpenii, că e bun lemnul de brad şi nu ştiu cât ne mai enervează din calitatea pe care oricum nu o mai are de consilier. Cel ce nu există are şi el soluţia lui. Domnule, pontoanele arată cum arată pentru că sunt... distruse de... cetăţeni. Ei, asta-i bună. Ce, şipcile lăsate şi putrezite puteau fi aşa din cauza intervenţiei factorului uman??? Haideţi să fim serioşi. Dar lui cel ce nu există îi arde mereu numai de comedie. Cum să recunoască el că s-au folosit materiale proaste şi ieftine pentru pontoanele renovate recent ca să aibă ce să fure? ACEASTA ESTE ADEVĂRATA CAUZĂ DREPT PENTRU CARE PONTOANELE ARATĂ CUM ARATĂ: JAFUL LUI CEL CE NU EXISTĂ CÂND LE-A REPARAT DE S-AU STRICAT ATÂT DE REPEDE LA LOC, NU... BARBARIA CETĂŢENILOR, HAIDEŢI SĂ FIM SERIOŞI.

În mintea lui cel ce nu există, de aia s-au stricat pontoanele, că... se mergea cu maşina pe ele. Hai să fim serioşi. O maşină nici n-ar încăpea pe un ponton. Cred că numai dacă eşti dus cu pluta te urci din maşină pe ponton. Ia priviţi stimaţi cetăţeni aceste imagini. E factorul uman de vină?

https://www.facebook.com/mihai.sng/posts/2299097093440742


Nu ştiu, deci în halul acesta arată pontonul de la Tâncăbeşti din cauza factorului uman sau pentru că a fost făcut în dorul lelii, folosindu-se lemn de brad lipsit de calitate şi s-a erodat repede, evident. Scânduri putrezite, o adevărată aventură să te urci pe ele (deci putrezite, nu devastate de cetăţeni!).

Dl. Stelică propune şi inventarierea ieşirilor publice, pe care Primăria le mai are la lac. Mi se pare corect. Oamenii nu mai au voie să vadă lacul. Vine cineva din Bucureşti, ca să nu zic mai departe şi vrea şi el să vadă... lacul Snagov, că-i renumit. Am avut prieteni. I-am condus până la mine acasă şi înapoi. Pe pontoane nici eu nu mă aventurez să mă duc, darămite să le arăt. Oamenii rămân uimiţi că nu există un loc de plajă publică. Nu există. De plimbat cu barca. Nu există. NU există absolut nimic. Se închină că a ajuns în Snagov şi nu poate sta pe malul lacului într-un spaţiu decent, amenajat de Primărie. Am ajuns de râsul lumii pur şi simplu. E ca şi cum te-ai duce la mare şi n-ai putea să vezi marea de vilele îngrădite de pe plajă, iar în singura porţiune rămasă publică, ar fi tot felul de comedii gen pontoanele putrede. Nu te-ar apuca dracii pe asemenea hal de Primăie? Primăria n-a fost în stare să facă absolut nimic. SUNT ANI DE ZILE ÎN ŞIR DE CÂND SPUN ASTA, EU SCRIU, EU AUD, BINEÎNŢELES. Se face parc, se dau banii pe fântâni arteziene aiurea la Primărie, nimeni nu e în stare să găsească un spaţiu şi să îl facă parc pe malul lacului Snagov. Se atacă în instanţă numai hotărâri în mod stupid, pentru a se lua terenurile incomozilor politici (Grigore, Dumitru, pe cine i se mai pune pata lui cel ce nu există), dar cum au obţinut baştanii terenurile, nu se cercetează, cel ce nu există are interdicţie, cum au ajuns snagovenii şi oamenii în general să nu mai aibă ieşire la lac. Deloc. Pentru că am înţeles că au mai fost retrocedate şi terenuri aiurea, dar nici aşa. La Ghermăneşti există două pontoane, în spate, cu o poziţie de le cauţi cu lumânarea de la şosea, imposibil să te descurci, rupte şi periculoase, la Snagov există un ponton mai accesibil, cel pe care îl cunosc eu, cu mai mult spaţiu, e drept, mă întreb şi eu de ce n-a fost amenajat mai OK pentru public, la Ciofliceni şi Tâncăbeşti n-am fost personal, dar oamenii mi-au relatat că situaţia este aceeaşi. PĂI, NU VĂ E RUŞINE, DOMN PRIMAR? SERIOS! Domnul Puzderică propune inventarierea ieşrilor publice la lac, cel ce nu există inventariază ciuciu, lui îi este lene. Ce interes are să se facă şi pentru cetăţeni ceva. Îl doare fix în cot!


https://vocaroo.com/i/s11O59WP5wfx


Mirela Predan

Va urma

Vizualizări: 33 | Adăugat de: mirelapredan | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar

Meniu site

Autentificare

Căutare

Calendar

«  August 2018  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Sondajul nostru

Daca mâine ar avea loc alegeri, cu cine aţi vota?
Total răspunsuri: 49

Mini-chat

Statistici


Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0