Snagovul Liber

Vineri, 2018-04-27, 4:07 AM

Bine aţi venit Vizitator | RSS | Acasă | Înregistrare | Autentificare

Acasă » 2017 » Noiembrie » 28 » Încă din aprilie am susţinut că avem un buget NESUSTENABIL - Acum s-a adeverit că am avut dreptate!!!
6:43 PM
Încă din aprilie am susţinut că avem un buget NESUSTENABIL - Acum s-a adeverit că am avut dreptate!!!


Stimaţi cetăţeni, afirmaţia lui cel ce nu există în şedinţa de consiliu de ieri a fost aceea că s-au încasat doar 52% din taxe şi impozite, practic cea mai proastă colectă înregistrată în ultimii 20 de ani de Primăria Snagov în raport cu estimările. Bugetul a scăzut de la 58 de milioane de lei noi la aproximativ 31,5 milioane de lei. ASTA NU ÎNSEAMNĂ DELOC CĂ OAMENII NU ŞI-AU PLĂTIT TAXELE ŞI IMPOZITELE CA DE OBICEI, CI CĂ BUGETUL APROBAT ÎN APRILIE ERA UNUL NEREALIST ŞI NESUSTENABIL. Nu ştiu dacă vă mai amintiţi, DAR AM FOST SINGURA CARE AM SCRIS, FĂRĂ SĂ FIU ECONOMISTĂ DE PROFESIE, CĂ AVEM DE-A FACE CU UN BUGET NESUSTENABIL, aşa cum vă explicam la vremea respectivă fiind incluse mult mai multe cheltuieli decât orice posibilităţi de venituri. Lumea m-a tratat la vremea respectivă la mişto. Acum chiar aş vrea să scriu încă o dată pentru dl. Mihai Anghel, pentru că dânsul cu siguranţă înţelege ce este aceea buget nesustenabil, de la alţii nu am pretenţii. Şi să reiau: pe ce a fost fundamentat acest buget??? Pe nimic. Acolo unde nu s-a tăiat nimic au fost studiile de fezabilitate şi banii daţi aiurea pe nimic, inclusiv cu cheltuielile materiale, pentru că vreau şi eu justificarea cheltuielilor materiale defalcată. Voi face o solicitare de informaţii de interes public în acest sens. Adică, vreau şi eu să ştiu cât este pe lună factura de la şcoli la apă, la gaze, la curent electric. Vreau şi eu să ştiu cât consumă Primăria pe lună, dar Casa de Cultură? Ce alte clădiri mai sunt administrate din fonduri publice locale şi cu cât cheltuieli! Pentru că nu se poate. Am vorbit încă de la vremea respectivă despre NESUSTENABILITATEA BUGETULUI LOCAL, ÎN PARALEL CU DELAPIDAREA, spuneam că suma este mult prea mare, nu este pe nimic fundamentată. Hârtia suportă orice, dar nu faci un buget ca să te joci, asta este clar. Bugetul înseamnă responsabilitate, nu aberaţii, hai să ne păcălim, hai să băgăm din pix pentru burse 4 miliarde şi până la sfârşitul anului rămânem cu zero.


DOMNULE MIHAI ANGHEL, DVS. TREBUIE SĂ ÎNŢELEGEŢI CĂ DE LA BUN ÎNCEPUT ACEST BUGET NU A FOST SUSTENABIL, NU A FOST FUNDAMENTAT DE POSIBILITĂŢILE REALE DE ÎNCASARE ALE PRIMĂRIEI, IAR BANII ÎNCASAŢI, CA DE OBICEI, S-AU DUS TOT PE... DELAPIDARE, CĂ ERA NORMAL, CA DE OBICEI. Haideţi să ne unim eforturile, să colaborăm la anul, pentru că şi dvs. ştiţi despre ce este vorba când priviţi un buget, şi eu ştiu despre ce e vorba într-un buget şi să NU mai aprobăm niciodată UN BUGET NESUSTENABIL, CU 20 DE MILIOANE ÎN PLUS FAŢĂ DE CÂT SE POATE ÎNCASA. Pentru că şi eu vreau acuma să-mi iau 20 de laptopuri, trei vile şi cinci apartamente. Păi, de unde voi avea veniturile astea? Este exact ce-a făcut cel ce nu există cu bugetul, a băgat din hârtie 20 de milioane de lei noi în plus, dand de toate pentru toţi. Cam aşa ceva, la naiba! Deci când se va elabora noul buget, de preferat ar fi SĂ NU MAI PLIMBĂM ORICE PE HÂRTIE DE COLO PÂNĂ DINCOLO, CI SĂ IDENTIFICĂM ŞI SURSELE REALE, COMPARATIVE CU ANII ANTERIORI. Bun, vrem 4 milioane de lei noi pentru burse, e perfect, toată lumea vrea, dar de unde vom lua banii? Păi, de la autocar, de exemplu, de la Zilele Snagovului, de la studiile alea de fezabilitate şi s-a terminat spectacolul. Dar sunt luate efectiv, identificându-se sursele de finanţare, nu aiurea. Adică de unde vor proveni banii? Că asta ne interesează.


Ca să nu ziceţi că vorbesc prostii, pentru că nu am vorbit niciodată, iată ce scriam:


http://snagovulliber.ucoz.ro/news/bugetul_comunei_snagov_are_numai_trei_descrieri_incompetenta_delapidare_populism_iata_de_ce/2017-04-22-488


Încă o dată îmi cer scuze faţă de limbajul colorat folosit faţă de dl. Mihai Anghel, CRED CĂ ACUM A ÎNŢELES ŞI EL ŞI SITUAŢIA NU SE VA MAI REPETA NICIODATĂ, ÎN SCHIMB, EU CRED CĂ IDEEA CONTEAZĂ. O să vă vorbesc mai pe larg despre situaţia cu rectificarea bugetară, care, din punct de vedere economic este catastrofală, din punct de vedere juridic nu a trecut, iar eu o atac. SIGUR CĂ SE VA CREA UN BLOCAJ, BINEÎNŢELES CĂ SE VA CREA! Dar nu-i problema. NU eu l-am pus pe cel ce nu există să facă paradă de populism şi de spectacol că va da şi va face şi va drege şi va investi substanţial şi în şcoală, şi în liceu, şi în burse şi numai lapte şi miere. Normal că se teme de mine şi nu-mi transmite sub nicio formă mie bugetul, deşi legea prevede că trebuie să-l supună dezbaterii publice. Pentru că eu spuneam clar: BUGETUL NU ESTE FUNDAMENTAT. O să revin şi-o să trimit şi în atenţia Curţii de Conturi niscaiva chestiuni ce mai găsesc, pentru că pentru lipsa aceasta de fundamentare a bugetului, Curtea de Conturi este cea cu atribuţii de verificare. O să fie un dezastru la proximul control, dar uite eu vreau chiar să fac o concesie faţă de dl. Mihai Anghel: PROMIT ÎN MOD SOLEMN CĂ NU MAI SCRIU NICIODATĂ ÎN LIMBAJ COLORAT FAŢĂ DE DOMNIA SA NIMIC, ÎNSĂ HAI SĂ COLABORĂM LA ACEST BUGET PENTRU LA ANUL, FĂRĂ MIŞTOURILE IEFTINE ALE LUI CEL CE NU EXISTĂ CĂ-MI DĂ BUGETUL, NU E BUGETUL, SĂ VEDEM DE UNDE ŞI CE NU ESTE ÎN EL ŞI SĂ FIE CE TREBUIE. DACĂ E OK ŞI ÎNŢELEGE ŞI CEL CE NU EXISTĂ CE ESTE ACEEA NESUSTENABILITATE. DACĂ NU ÎNŢELEGE, N-ARE DECÂT SĂ SE DUCĂ SĂ SE PLIMBE ŞI SĂ STEA FĂRĂ BUGET ŞI CU ASTA BASTA. Nu mă interesează. Pe bune. Chiar nu mă interesează situaţia. Până când sătul că n-are buget şi nu poate deconta nicio delapidare, va demisiona şi se va autodenunţa la DNA. Păi, ce mama dracului e bătaia asta de joc? Sigur, el habar nu are ce este acela un buget, dar dna Eugenia Cristea chiar ar trebui să-i explice că nu poate să se joace pe hârtie cu hai să dăm 7 miliarde la scaieţi pe pereţi, dar bineînţeles că proiecte de scaieţi pe pereţi nu finanţează nici dracu! Nu se poate. Comuna Snagov trebuie să aibă în primul rând un buget sustenabil, în conformitate cu Legea Finanţelor Publice Locale şi axat pe priorităţi, nu pe scaieţi pe pereţi, achiziţionaţi fără număr, aşa cum îi place lui cel ce nu există să facă!


NU ÎN ULTIMUL RÂND, ŢIN SĂ LANSEZ UN AVERTISMENT FAŢĂ DE DL. PRIMAR: EU NU MĂ UIT CA MÂŢA ÎN CALENDAR LA UN BUGET, DL. GHEORGHE GRIGORE NU SE UITĂ CA MÂŢA ÎN CALDENDAR LA UN BUGET, DL. MIHAI ANGHEL NU SE UITĂ CA MÂŢA ÎN CALENDAR LA UN BUGET. NOI VOM EXPLICA POPULAŢIEI CE ESTE CU BUGETELE ASTEA, EU, PERSONAL, LE ATAC ŞI ÎN INSTANŢĂ, NU VA FI ADOPTAT NICIUN NOU BUGET POPULIST, DL. MIHAI ANGHEL ACUM A CĂPĂTAT EXPERIENŢĂ, PE DL. GHEORGHE GRIGORE NU L-AŢI PĂCĂLIT NICI ANUL ACESTA CU BUGETUL. Chiar dacă dl. Gheorghe Grigore nu va mai fi consilier, făcând un act de curaj, va fi în schimb foarte preocupat de soarta acestei comune, inclusiv de buget. DECI, DLE PRIMAR, NU E CUM VREŢI DVS. SĂ VEDEM LA ANUL PE UNDE VEŢI SCOATE CĂMAŞA. LEGAL, ACEASTĂ RECTIFICARE BUGETARĂ NU V-A TRECUT. Va trebui să daţi explicaţii substanţiale, care se vor lăsa cu cătuşe până la urmă. EU NU ABEREZ SCRIIND AICI DESPRE BUGET. Dacă scriam aberaţii, nu insista atât de mult, contrar legii, să se întâmple orice, mai puţin să văd eu bugetul. Secret mare. Pentru mine, special, nu a afişat cel ce nu există bugetul, ca să nu fac pe marginea lui comentarii şi să aduc amendamente. Va răspunde penal pentru asta!


Mirela Predan

 

Vizualizări: 84 | Adăugat de: mirelapredan | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar

Meniu site

Autentificare

Căutare

Calendar

Sondajul nostru

Daca mâine ar avea loc alegeri, cu cine aţi vota?
Total răspunsuri: 49

Mini-chat

Statistici


Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0