Snagovul Liber

Vineri, 2018-04-27, 4:06 AM

Bine aţi venit Vizitator | RSS | Acasă | Înregistrare | Autentificare

Acasă » 2018 » Ianuarie » 6 » Mihai Anghel lansează dezbatere publică referitoare la buget - EU CRED CĂ AR FI BINE SĂ NE UNIM ŞI SĂ DEZBATEM CETĂŢENESC BUGETUL!
0:05 AM
Mihai Anghel lansează dezbatere publică referitoare la buget - EU CRED CĂ AR FI BINE SĂ NE UNIM ŞI SĂ DEZBATEM CETĂŢENESC BUGETUL!


Mihai Anghel a lansat un mesaj interesant pe Facebook. Îl redau în cele ce urmează integral:

"DRAGI SNAGOVENI

Avand in vedere ca a fost promulgata legea BUGETULUI DE STAT, urmeaza sa fie aprobat bugetul de catre Consiliul Judetean Ilfov, dupa care trebuie sa se supuna dezbaterii publice BUGETUL LOCAL AL COMUNEI SNAGOV pentru ANUL 2018, in vederea adoptarii acestuia de catre Consiliul Local Snagov.

✔️In vederea reprezentarii si sustinerii ideilor si proiectelor dvs, va rog sa va ganditi la ce credeti ca ar fi necesar sa se faca in fiecare sat din comuna noastră (exceptand proiectele mari, gen: LICEUL, APA-CANAL si altele care necesita sume mari de bani) ma refer la proiecte mici, care pot fi facute din surse proprii ale bugetului local, să mi-le comunicati in scris, aici sau pe adresa de mail: mihai_sng@yahoo.com, intr-un timp cat mai scurt, deoarece amendamentele trebuie depuse in scris la sediul primariei, in termenele prevazute de lege.

Va multumesc anticipat pentru implicarea dvs.

Cu respect, consilier local Mihai Anghel
✔️PS: in atasament aveti ceea ce am propus in programul meu electoral din anul 2016. https://www.facebook.com/anghelmihaipnlsnagov/posts/1805752892986223:0"

 

Sper ca măcar de data aceasta să fie lucid şi să aprobe bugetul în funcţie de dorinţa cetăţenilor. Dacă nu, nu-l mai aprobă şi cu asta basta! Eu sper să existe o colaborare reală măcar de data aceasta.


Zilele acestea mă voi gândi şi-i voi scrie şi eu. În calitate de cetăţean. În mare, NU mai vreau să văd în primul rând, un buget nesustenabil. Pentru că există riscul, aşa cum s-a întâmplat şi în acest an, să vedem o serie de sume prinse pentru tot felul de proiecte, însă în realitate acestea să fie excluse la prima rectificare bugetară şi să nu ne facă nimeni. SOARTA BUGETULUI COMUNEI SNAGOV, AŞA CUM SE CUNOAŞTE, STĂ ÎN MÂINILE LUI MIHAI ANGHEL, NIMENI ALTCINEVA.


Primul pas şi prima problemă este transparentizarea proiectului de buget, aşa cum NU s-a întâmplat în alţi ani. Într-adevăr, acesta este un pas important. Voi adresa încă de pe acum o solicitare către Primăria Snagov, reamintind prevederile Legii 273/2006 pentru ca proiectul de buget să fie afişat (integral, nu frunzărit), să fie prezentat CU LISTĂ DE INVESTIŢII CU TOT PE SITE. Fac un apel şi la dl. Mihai Anghel să prezinte public orice proiect de buget are la îndemână şi să-l ceară. Nu în ultima clipă, nu pe ultima sută de metri, atunci când termenul pentru amendamente s-a încheiat.


Voi avea o discuţie pe tema bugetului inclusiv cu dl. Gheorghe Grigore. Chiar dacă a fost forţat să-şi dea demisia, sătul de mizeriile lui cel ce nu există, cu siguranţă a rămas alături de cetăţeni şi se implică, mai ales în proiecte importante precum bugetul. Oamenii sunt din ce în ce mai dezamăgiţi şi încă o dată sper să colaborez şi cu Mihai Anghel de data aceasta pe tema bugetului. NU MAI VREAU SĂ VĂD NICIUN PELERINAJ, NICIUN PROTOCOL, NICIUN "ZILELE SNAGOVULUI", NICIO COMEDIE. Anul acesta va trebui să vină şi Curtea de Conturi, iar ceea ce va găsi din nou în Primărie, cu siguranţă, va fi deosebit de grav. Nu mai vreau să văd studii de fezabilitate, nu mai vreau să văd nici rubrici de genul "Cheltuieli materiale - 1.000.000 lei", însă în concret ce reprezintă acele cheltuieli materiale să nu specifice nimeni, nici rubrică de genul: "lucrări pietruire în Ghermăneşti - 300.000 de lei", dar să nu se specifice nimic, banii ducându-se către studiile de fezabilitate.


Sigur, proiectul participativ propus de Mihai Anghel, aşa cum am scris încă de la vremea respectivă este foarte bun, cel mai probabil cel ce nu există nu va ţine cont de el, însă este necesar ca aceste propuneri să prindă contur şi aceşti delegaţi reprezentanţi ai fiecărui sat chiar să existe, să vină la şedinţă de consiliu, să aibă loc consultări şi să explice primarului că ei nu vor studii de fezabilitate pentru zonă de picnic, nici pelerinaj la moaşte pentru apropiaţii şi familia primarului, ei vor parc în Ciofliceni, de exemplu.


Vă rog să comunicaţi punctele dvs. de vedere legate de buget şi dlui Gheorghe Grigore, şi lui cel ce nu există, chiar dacă nu va ţine cont, cu siguranţă, haideţi să participăm la acest buget local toţi, nu ca în alţi ani.


Mă bazez pe sprijinul dlui Mihai Anghel cel puţin în ceea ce priveşte transparenţa, pentru că, deşi obligat prin prevederile legale, cu siguranţă, cel ce nu există nu va proceda aşa.


Cu siguranţă îmi voi spune punctul de vedere faţă de acest buget. Şi voi reveni zilele viitoare discutând în clar. SPER, DAR RĂMÂNE LA STADIUL DE SPERANŢĂ, SĂ NU MAI VĂD:

- UN BUGET NESUSTENABIL, ADICĂ UNUL NEREALIST ÎN PRIVINŢA VENITURILOR, PE CARE SĂ SE BAZEZE ÎN MOD ERONAT ŞI CHELTUIELILE
- UN BUGET AL DELAPIDĂRII PRIN STUDII DE FEZABILITATE, PROTOCOL CAMUFLAT ÎN CHELTUIELI MATERIALE, AŞA CUM A DESCOPERIT CURTEA DE CONTURI - NU AVEM NEVOIE DE AŞA CEVA
- BANI DAŢI PE FEREASTRĂ PE SĂRBĂTORI, PRAZNICE, POMENI, PELERINAJE ŞI PLIMBĂRI PENTRU ACOLIŢII ŞI APROPIAŢII LUI CEL CE NU EXISTĂ ŞI PENTRU FAMILIILE LOR
- BANI PENTRU ECHIPE STRĂINE DE FOTBAL - NU MAI VREAU, DOMNULE, SĂ SE MAI FINANŢEZE DIN BANI PUBLICI AŞA CEVA ŞI JUR CĂ VOI SESIZA CURTEA DE CONTURI SĂ FACĂ UN CONTROL, PENTRU CĂ MI SE PARE DE NEIMAGINAT. Plângere penală pe această temă am formulat deja.
- NU MAI VREAU SĂ VĂD NOI ACHIZIŢII, NOI REPARAŢII DE MAŞINI, NICI COŞURI DE GUNOI NOI, LA PREŢUL DE 57 DE MILIOANE DE LEI VECHI BUCATA. Şi sper să vorbesc foarte clar. Pentru că acea achiziţie s-a făcut FĂRĂ A FI INCLUSĂ ÎN BUGET ŞI FĂRĂ A FI APROBATĂ DE CONSILIUL LOCAL, ANUL ACESTA, DE NE-AM TREZIT CU COŞURILE DE GUNOI NOI PE STRADĂ. Nu se poate aşa ceva!

 

Sigur că pe urmă vom discuta pe priorităţi. Chiar dacă nu sunt din Tâncăbeşti, prioritatea numărul 1 mi se pare pasarela. Sunt bani, există proiect, există şi încăpăţânare din partea lui cel ce nu există să nu cumva să se construiască pasarelă cu banii aduşi de Mihai Anghel de la Consiliul Judeţean. Pe urmă vreau să văd şi eu o investiţie în apă, nu discutăm despre apă şi canal ca extinderi de reţele, ci despre potabilitatea apei acolo unde există deja. INVESTIŢIILE REVIN PRIMĂRIEI, NU FIRMEI DE APĂ, CA SĂ NE ÎNŢELEGEM CUM NU SE POATE MAI CLAR. Ba s-a introdus în buget denitrificatorul, ba a fost scos, pentru că apa ar fi devenit potabilă, uite aşa, aiurea, din neant... Vreau şi eu investiţii în siguranţa calităţii apei, ne referim tot la viaţă şi la sănătate şi mi se pare important. Ieri am băut un pahar de apă de la robinet că se terminaseră toate sucurile şi toate apele minerale din casă şi mi-era lene să merg să cumpăr, mi-a venit să vomit imediat. Nu se poate aşa ceva. E clar!

 

Apropo de investiţiile de mică amploare, vreau şi eu să văd o toaletă normală şi la un preţ rezonabil la şcoala de la Snagov, că mi se pare incredibil ce v-am arătat: o toaletă ecologică de tip vechi, fără apă. Mi se pare fenomenal aşa ceva! La o şcoală! Şi nu i s-a retras avizul de funcţionare până acum? Mi se pare ciudat!

O să mă mai gândesc ce trebuie făcut, lista va fi foarte lungă, priorităţi reale într-un buget sustenabil, NU NESUSTENABIL, REPET. Trebuie să vedem ce facem şi cu bursele elevilor măcar în acest an. Dosarul meu cu bugetul de anul trecut, prin care am cerut nulitatea s-a pus pe rol în instanţă. Marţi, cel mai probabil, voi plăti taxa de timbru la el şi aştept un prim termen. Deci e clar...

 

 


Mirela Predan

Vizualizări: 71 | Adăugat de: mirelapredan | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar

Meniu site

Autentificare

Căutare

Calendar

«  Ianuarie 2018  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Sondajul nostru

Daca mâine ar avea loc alegeri, cu cine aţi vota?
Total răspunsuri: 49

Mini-chat

Statistici


Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0