Snagovul Liber

Vineri, 2018-04-27, 4:09 AM

Bine aţi venit Vizitator | RSS | Acasă | Înregistrare | Autentificare

Acasă » 2017 » Noiembrie » 28 » NU am absolut nimic cu Cătălin Marin şi Mihai Anghel. Unul să respecte legea cu sfinţenie, celălalt, dorinţa electoratului
0:54 AM
NU am absolut nimic cu Cătălin Marin şi Mihai Anghel. Unul să respecte legea cu sfinţenie, celălalt, dorinţa electoratului

 


Înainte de a trece la expunerea propriu-zisă a şedinţei de consiliu, aş vrea să mai lămuresc câteva chestiuni. Am avut o discuţie cu Mihai Anghel şi Cătălin Marin, la sfârşitul şedinţei de consiliu.


În ceea ce-l priveşte pe Cătălin Marin, NU am absolut nimic de împărţit cu el, nimic altceva decât să respecte legea. Aia e legea, ca atare, să exprime opinii legale pertinente în legătură cu legea. În calitate de jurist, cred că ştie şi el bine că E ABERANT CEEA CE S-A ÎNTÂMPLAT ÎN CONSILIUL LOCAL ŞI ÎN PRIMĂRIE DE LA O VREME ÎNCOACE. Nu o singură dată am întrebat public, nefiind un om prost, dacă nu se simte complexat de... "juristul" cel ce nu există. Or, în acest mandat, este clar pentru oricine că cel ce nu există a călcat în picioare pur şi simplu legea. În calitate de secretar, putea să-i mai atragă atenţia şi că e obligatoriu să convoace şedinţă ordinară lunară de consiliu, şi că alegerea viceprimarului a fost circ, în niciun caz nu a întrunit elementele de legalitate necesare. Putea să o facă! Chiar mă bucur să aud că el a fost cel care şi-a exprimat opinia de nelegalitate referitoare la alegerea viceprimarului, iar dacă s-a ţinut cont în acest proces de opinia sa de nelegalitate, fiind cauza pentru care dl. Gheorghe Grigore a câştigat acest proces, chiar mă bucură să aud chestia asta. Însă la asta a contribuit lipsa de transparenţă. SUNT DOCUMENTE PUBLICE, PENTRU DUMNEZEU. Pentru ce le ţinem la sertar? Ai, domnule curajul, ieşi în faţă şi spune: PRIMARUL ÎNCALCĂ LEGEA, EU NU-MI RISC LIBERTATEA SĂ-L APĂR, asta, asta şi asta nu sunt legale. Degeaba vrea el să facă nu ştiu ce aici, pentru că nu este legal. Iar eu mă opun la ceea ce nu este legal. Punct. Încă o dată spun: din punctul meu de vedere, NU el este cel vizat de mine, sub nicio formă, cel care a făcut o varză din lege şi nu înţelege ce-i aia lege şi nici nu vrea să înţeleagă este PRIMARUL.


Pentru că s-a întâmplat să merg la prefect în audienţă anul trecut, m-a primit subprefectul şi, expunând situaţia comică de la Snagov, subprefectul mi-a spus aşa: de vină este şi secretarul. Pentru neconvocarea şedinţelor de consiliu lunar este de vină şi secretarul. Degeaba am încercat eu să-i explic că primarul este cel care convoacă lunar şedinţele de consiliu, nu secretarul, pentru că subprefectul mi-a spus scurt: "secretarul trebuia să verifice dacă s-a convocat sau nu o astfel de şedinţă de consiliu". În acest context, am înregistrarea discuţiei cu subprefectul, deci nu pot fi suspectată de minciună, am formulat acea adăugire de plângere inclusiv împotriva secretarului.


Am înţeles că a fost chemat la Poliţie să dea explicaţii. Nu cred că în altă calitate decât aceea de martor a fost chemat dl. Cătălin Marin. Să explice, domnule, ce-a făcut primarul, cum a călcat legea în picioare şi cum nu a avut nicio autoritate în materie de legalitate. DECI ÎNCĂ O DATĂ VREAU SĂ SUBLINIEZ ASPECTUL CĂ NU CU DL. CĂTĂLIN MARIN AM VREO TREABĂ ANUME. Eu cu cel ce nu există am treabă, el şi-a bătut joc efectiv de lege.


ÎN CEEA CE-L PRIVEŞTE PE MIHAI ANGHEL, încă o dată vreau să subliniez următoarele aspecte: dl. Mihai Anghel este un om foarte inteligent ŞI REGRET SITUAŢIA DE A NU FI FĂCUT O ALIANŢĂ ÎNAINTE DE ALEGERILE DIN ANUL 2016 CU DL. GHEORGHE GRIGORE. O alianţă prin care el şi-ar fi păstrat funcţia de viceprimar, printr-o majoritate în consiliu legitimă, pe care cetăţenii ar fi dat-o, iar dl. Gheorghe Grigore cu siguranţă ar fi fost astăzi primar.


TOT CEEA CE AM CONTESTAT EU LA DL. MIHAI ANGHEL A FOST ALIANŢA CU CEL CE NU EXISTĂ. Doamne iartă-mă! Totuşi trebuie să apreciez că este un om foarte respectuos, cu mult bun-simţ. CÂT AM ŢINUT EU LA UNITATE ÎMPOTRIVA LUI CEL CE NU EXISTĂ???? Acuma, toată lumea ştie bine care era poziţia mea în legătură cu acest lucru. Ba chiar mai mult decât atât, înainte de alegeri am scris foarte clar că dacă nu ne vom uni, se alege praful, cel ce nu există îşi va bate joc de noi toţi. Aşa a fost, cu siguranţă.


Este un politician bun, este un om inteligent, este un om preocupat de soarta comunei, este o persoană cu bun-simţ şi o persoană respectuoasă. Nu mai vreau să reiau acum ceea ce i-am reproşat cândva. Poate într-un limbaj mai dur, poate într-un limbaj mai sever, dat de revolta mea interioară că iar triumfă cel ce nu există. Poate că acum a înţeles şi dl. Mihai Anghel de ce nu trebuia să aprobe bugetul. Probabil că aceeaşi păcăleală nu va mai ţine niciodată.


ŞI NU ÎN ULTIMUL RÂND, MIE MI-AR PLĂCEA SĂ NE UNIM. EU ÎMI CER SCUZE PENTRU LIMBAJUL COLORAT FOLOSIT UNEORI. Dar am avut şi eu dreptatea mea, acuma trebuie să recunoaştem. Cel puţin în privinţa bugetului că nu trebuia aprobat, eu cred în continuare că am avut dreptate. Şi sunt ferm convinsă că, în sinea sa, inclusiv dl. Mihai Anghel recunoaşte asta.

 

DECI EU NU AM UN CONFLICT CU MIHAI ANGHEL. AŞ VREA SĂ NE ÎNŢELEGEM CLAR. În acest moment, cu atât mai puţin! DAR EU SPER CĂ NU SE VA MAI REPETA NICIODATĂ! NICI EU SĂ NU MAI AM NICIODATĂ MOTIV SĂ MĂ LEG DE EL, NICI DOMNIA SA SĂ NU MAI VOTEZE... BUGETUL. Prin demisia consilierilor ALDE, dl. Mihai Anghel are acum o mare responsabilitate. Fără votul său şi al consilierilor săi, bugetul nu va mai putea trece niciodată. Trebuie să fie conştient de treaba asta şi dacă face prostii, nu mie, cetăţenilor acestei comune va trebui să dea socoteală. Cine ridică mâna şi este de acord cu aşa ceva, cu siguranţă va avea o problemă cu electoratul. Adică cu delapidările, cu cheltuielile materiale neprecizate, cu tocatul banilor pe frunză verde, pe acoperişuri de cinci ori suprafaţa clădirii şi aşa mai departe. Nu se poate. Sigur, vine şi Curtea de Conturi, fiecare face ce poate, dar e clar...

 

Mirela Predan

Vizualizări: 100 | Adăugat de: mirelapredan | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar

Meniu site

Autentificare

Căutare

Calendar

Sondajul nostru

Daca mâine ar avea loc alegeri, cu cine aţi vota?
Total răspunsuri: 49

Mini-chat

Statistici


Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0