Snagovul Liber

Miercuri, 2018-06-20, 10:32 AM

Bine aţi venit Vizitator | RSS | Acasă | Înregistrare | Autentificare

Acasă » 2018 » Mai » 24 » O situaţie sociologică la Snagov cel puţin... paradoxală - Posibile cauze şi explicaţii...
11:25 PM
O situaţie sociologică la Snagov cel puţin... paradoxală - Posibile cauze şi explicaţii...


În raport cu mine, cel ce nu există are problemele pe care toată lumea le cunoaşte, însă în raport general cel ce nu există are trei mari probleme, care au tot fost identificate şi nu doar de către mine:

1. HOŢIA
2. ANALFABETSIMUL
3. CONDUCEREA AUTORITARĂ ŞI AROGANTĂ A COMUNEI FĂRĂ A SE ŢINE CONT DE LEGILE DEMOCRAŢIEI, BA CHIAR MAI MULT DECÂT ATÂT, FĂRĂ A AVEA LEGITIMITATEA SĂ O FACĂ


1. Hoţia lui cel ce nu există rămâne un subiect deschis, faţă de care nu a plătit până în prezent, atrăgând o răspundere penală corespunzătoare. Zi de zi mai aflăm de câte un tun, în timp ce în legătură cu tunurile deja existente şi cunoscute, cele mai multe dintre ele şocante, nu se iau măsuri de nicio culoare. Delapidarea este capătul de ordine, faptele fiind constatate de Curtea de Conturi şi nemaiavând nevoie de nicio precizare. Toată lumea cunoaşte aceste aspecte, degeaba s-a străduit cel ce nu există să le ţină ascunse, pentru că ele au răbufnit, ba chiar mai mult decât atât, au ajuns să fie de notorietate.


2. Toată lumea a observat modul deficitar, incoerent de a se exprima al lui cel ce nu există, greşelile de limbă română pe care le face. Cu toate acestea, în loc să atragă nemulţumirile populaţiei şi să râdem de el, aşa cum se râde la nivel central acum de Viorica Dăncilă, de exemplu, analfabetismul cras, lipsa totală de cultură şi de educaţie a lui cel ce nu există li se pare multora prea puţin importante. Cu alte cuvinte, dacă primarul este analfabet, nu contează, continuă să fie credibil şi apreciat, în ciuda carenţelor sale.


3. În plus, ideea de legalitate şi de democraţie, de respectare a dorinţei electoratului care NU i-a conferit lui cel ce nu există legitimitatea necesară, la cel ce nu există nu doar că nu primează, dar ideea de lege, precum şi ideea de moralitate politică sunt călcate în picioare cu o nonşalanţă demnă de invidiat. Peste toate astea se suprapune aroganţa. Dar nu contează, pe majoritatea cetăţenilor nu-i interesează, deşi au votat ceva şi s-au ales cu altceva, dar n-are nici cea mai mică importanţă.


Ceea ce mă şochează este că după ce a reuşit să taie bursele elevilor şi să se lupte pentru tăierea acestora, părinţi şi copii vin la sărbători de maimuţăreală ca pe vremea lui Ceauşescu să-i închine osanale. Ceea ce mă şochează este că, în ciuda conducerii deficitare şi lipsei de realizări din comună, oamenii vin la serbări de zbânţuială în număr foarte mare. Iar asta nu se mai produce din teamă sau din lipsă de timp, aşa cum lipsa de atitudine cetăţenească faţă de cele trei aspecte generale mai sus menţionate poate avea ca justificare teama, pentru că nimeni nu te obligă ca din teamă să... te zbânţui pe manele cu primarul, ci dintr-o acceptare a tuturor acestor deficienţe care pe mine, cel puţin, mă şochează. Nu-i posibil ca aşa ceva să se întâmple, fiind un fenomen social cel puţin paradoxal, în contextul în care cunosc că cei mai mulţi dintre cetăţeni nu sunt de acord cu cel ce nu există şi cu politicile sale.


Din păcate, faptul că ne conduce un analfabet cu numeroase probleme legate de delapidare, nu ne interesează, în schimb zbânţuiala, bârfa, distracţia ieftină şi din bani publici ne interesează! Sunt tristele concluzii pe care am putut să le trag cu ocazia Zilelor Snagovului, la care NU am participat şi, sinceră să fiu, am încercat să văd de ce un astfel de fenomen, cel puţin paradoxal, are loc. INCLUSIV DIN LIPSA DE ALTERNATIVĂ VIABILĂ ŞI IMPLICATĂ LA ACEST MOMENT. Pentru că alternativă avem, cunoaştem cu toţii asta, populaţia s-a fracturat în două, între dnii Gheorghe Grigore şi Mihai Anghel, fractură care, dacă nu se mai producea, cel ce nu există era o amintire astăzi. Însă nu cred că ar mai fi cazul să se mai stea în umbră, ci să se formeze, aşa cum demult spuneam, o opoziţie reală şi închegată, în care nu doar glasul meu să se audă în mod unilateral, ci glasul a mai mulţi, cu idei, cu alternative, cu propuneri, cu critici, cu tot ceea ce poate fi mai real despre această administraţie deosebit de deficitară a lui cel ce nu există.


Deşi cele trei probleme mai sus expuse SUNT MAJORE ŞI REALE, problema hoţiei prea puţin a mai abordat-o şi alte persoane. Problema analfabetismului lui cel ce nu există nu a mai abordat-o nimeni, în timp ce problema autoritarismului, a dictaturii nelegitime, deşi la început a mai fost abordată şi de alţii, deosebit de revoltaţi, încet, încet au fost puşi cu botul pe labe, iar dictatura reinstaurată. Aţi mai auzit pe cineva să deplângă faptul că n-are ce căuta Cirstian Ionescu în Consiliul Local astăzi? Nimeni. Şi aici e o situaţie extrem de deficitară. Pentru că fie nimeni nu are capacitatea, fie nimeni nu are curajul să mobilizeze masele de snagoveni, arătându-le în concret ce se întâmplă, astfel încât în mintea cetăţeanului de rând, starea de anormalitate de la Snagov, cu cel ce nu există primar, a devenit o normalitate din păcate.


Nu este deloc pentru prima dată când fac apel la unitate şi la implicare, nefiind nevoie neapărat de campanii electorale care să aducă în discuţie o serie de probleme comunitare grave, momentele prielnice fiind oricând. Dar aproape că nu ne mai interesează nici liceul, nici dispensarul, nici stadionul, nici lipsa de pasarelă de la Tâncăbeşti, nici apa şi canalul, nici nimic. Uneori oamenii se mai exprimă, aşa cum spuneam, pe Facebook, numai că o fac rar, iar dialogul social lipseşte cu desăvârşire, fapt ceea ce evident conduce la anomalii gen Zilele Snagovului cu o participare deosebit de mare.


Sigur, poate că oamenii au fost atraşi de muzică, chiar şi aşa cum era ea, mai puţin... "savantă". Nu pot să spun că eu n-am ascultat manele niciodată, e drept că acasă, nu în zbânţuială publico-politică de asemenea amploare. Problema este alta: ATUNCI PENTRU CE AU FOST ACCEPTATE TOATE ACELE COMEDII, CU PREMII ONORIFICE, CU DIPLOME DE TREI PARALE, CU PRIMAR DÂNDU-SE ÎN STAMBĂ, CU DE TOATE? Şi în afară de mine şi de Mitel Kalimake, care a mai scris ceva în grupul său, NIMENI NU A REMARCAT O SITUAŢIE DE ANORMALITATE. Nimeni, dimpotrivă, poate că mulţi au considerat Zilele Snagovului ca fiind un eveniment superb, de urat aşa, în van, "la mulţi ani", unui Snagov care nu are totuşi... zi de naştere, ca o reminiscenţă grosieră a perioadei comuniste de paradă. NU E NICIUN MOTIV DE MÂNDRIE DRAGI PĂRINŢI CĂ FIII DVS. ÎN LOC SĂ PRIMEASCĂ BURSE SUNT CHEMAŢI CA PIONIERII LA PARADĂ. Dimpotrivă, cred că ar fi un element de revoltă pentru toţi, cel puţin eu aşa consider şi cred că ar fi bine să ne apucăm să gândim mai puţin distructiv chiar în detrimentul nostru, acceptând asta.


Mirela Predan

 

Vizualizări: 61 | Adăugat de: mirelapredan | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar

Meniu site

Autentificare

Căutare

Calendar

«  Mai 2018  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Sondajul nostru

Daca mâine ar avea loc alegeri, cu cine aţi vota?
Total răspunsuri: 49

Mini-chat

Statistici


Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0