Snagovul Liber

Vineri, 2018-04-27, 4:06 AM

Bine aţi venit Vizitator | RSS | Acasă | Înregistrare | Autentificare

Acasă » 2018 » Ianuarie » 28 » Situaţia din PNL Snagov azi...
10:40 PM
Situaţia din PNL Snagov azi...

Doru Matei a contestat decizia de excludere. Din punct de vedere legal, asta nu înseamnă că rămâne consilier până la soluţionarea contestaţiei, care, la rândul ei, ar trebui să fie soluţionată mai degrabă. Circulă din nou diverse zvonuri, cum că PNL-ul l-ar susţine pe cel ce nu există, că ar exista posibilitatea candidaturii din partea PNL la alegerile viitoare pentru cel ce nu există. Personal, nu confirm aceste zvonuri, aştept răspunsul lui Marian Petrache şi aştept o discuţie inclusiv personală cu Marian Petrache. Mă îndoiesc sincer că PNL-ul ar vrea să se compromită în asemenea hal în acest moment cu cel ce nu există. Poate că este vorba doar despre abureală, pe care nu o neg, pe care, din păcate, o cunosc şi eu că este reală. În ceea ce-l priveşte strict pe Doru Matei, contestarea deciziei de excludere, nu înseamnă automat că rămâne consilier. Potrivit statutului PNL, decizia sau hotărârea de sancţionare se comunică celui sancţionat, în scris, în cel mult 5 zile de la adoptare, asta înseamnă că trebuia să fi ajuns la Doru Matei tot cam pe la începutul lunii octombrie, atunci când s-a decis şi excluderea sa. Contestaţia este soluţionată, potrivit art. 29 punct 1 din statut de Biroul Permanent Judeţean al PNL în cel mult 10 zile de la primirea hotărârii sau deciziei şi este obligată să se pronunţe şi să comunice în scris sau prin e-mail, la adresa declarată în cererea de adeziune, celui în cauză, hotărârea sa în cel mult 20 de zile de la sesizare. Practic, toate aceste etape erau soluţionate cel mult până la începutul lunii noiembrie. Soluţia poate să fie atacată cu recurs în cel mult 20 de zile de la sesizare. În cel mult 10 zile de la primire se soluţionează recursul, care, de asemenea, se va comunica, în scris, celui în cauză, soluţia fiind definitivă, în cel mult 30 de zile de la primirea sesizării. Practic ar mai fi vorba despre 30 de zile, plus 20, plus 10, maxim! CEEA CE ÎNSEAMNĂ CĂ, PÂNĂ LA ACEST MOMENT, ORICUM AVEAM O SOLUŢIE DEFINITIVĂ, AŞA CUM A COMUNICAT DL. MIHAI ANGHEL CĂ, LA ACEST MOMENT, DL. DORU MATEI ORICUM ESTE RADIAT DIN TOATE STRUCTURILE PNL. ASTA NU ÎNSEAMNĂ - REPET - CĂ NU SE PUTEA ÎNREGISTRA DECIZIA DE SANCŢIONARE PRIN EXCLUDERE PREFECTURII ÎNTRE TIMP ŞI CĂ PREFECTUL NU PUTEA SĂ EMITĂ ORDINUL DE ELIBERARE DIN FUNCŢIA DE CONSILIER A LUI DORU MATEI. Situaţia rămâne în continuare una deosebit de ciudată, pentru că până acum, chiar şi presupunând că ar fi fost îndeplinite toate aceste proceduri, după care să se comunice Prefecturii, cu siguranţă de la începutul lunii octombrie şi până la acest moment, situaţia lui Doru Matei ar fi trebuit să fie clarificată, suficient cât să nu mai aibă absolut nicio legătură cu bugetul şi cu şedinţa de buget Doru Matei. Însă lipsa de transparenţă a lui Mihai Anghel în acest context, mai ales că în alte situaţii era mult mai transparent, nu-mi sună bine. Deci statutul PNL este acesta, ceea ce înseamnă că până acum trebuia să fie emis ordinul prefectului.


Voi urmări evoluţiile referitoare la buget şi dacă se mai întâmplă ca anul trecut, personal, consider că acesta ar însemna sfârşitul oricărei cariere politice pentru Mihai Anghel. Indiferent cum ar trece acest buget, ilegal, cu participarea lui Doru Matei sau altfel, acest lucru ar însemna că NU a fost în stare să gestioneze situaţia, că a permis prelungirea unei situaţii anormale, neavând nicio scuză şi nicio disculpare pentru asta! Deci dacă după scheletele din dulap cu alegerea lui Nichita Toma viceprimar, după ce ani la rândul s-a plâns că Nichita Toma i-a luat ilegal locul pentru funcţia de viceprimar şi aşa şi era, cu validarea consilier a lui Mihai Dumitru, cu aprobarea bugetului şi cu proclamarea unanimităţii din Consiliul Local, aceasta ar fi ultima greşeală strategică pe care ar putea să o facă, disculpându-se în orice modalitate: aprobarea bugetului, cu sau fără votul său personal. E lider de organizaţie PNL, a decis excluderea din PNL la începutul lunii octombrie pentru Doru Matei, voit sau nevoit, dacă această situaţie nu va fi tranşată până la aprobarea bugetului, este clar că, fără nicio putinţă de tăgadă, este un lider slab, care nu se poate impune. În mod normal, cu patru voturi împotrivă şi cu 8 voturi pentru, BUGETUL NU ARE CUM SĂ TREACĂ, FIIND ŞI PATRU CONSILIERI CU DEMISIILE DATE.


Eu am înţeles că cel ce nu există este realmente disperat din cauza lipsei de majoritate din Consiliul Local şi acţionează ca atare, adică în ilegalitate, atrăgându-şi răspunderea penală, însă este la fel de clar că ezitările din partea opoziţiei fără nicio finalitate, amânările, au condus la o situaţie şi mai dezastruoasă, favorabilă lui cel ce nu există. Una dintre aceste ezitări este aceasta referitoare la Doru Matei. Gata, domnule, a fost exclus, la revedere, nu se mai pune în discuţie.


Reamintesc şi poate îşi reaminteşte şi Mihai Anghel situaţia lui Vasile Dumitru, care a fost exclus de către Marian Petrache cu doar o zi înainte de şedinţa de constituire a Consiliului Judeţean Ilfov şi nu a mai putut participa la vot, pentru a înclina balanţa în favoarea lui Nicolae Nasta. Sigur că a depus Vasile Dumitru ulterior tot felul de contestaţii referitoare la excludere, numai că din afara Consiliului Judeţean. DISCUTAM DESPRE ACELAŞI PARTID, PNL, CU ACELAŞI STATUT. Aici anormalitatea este în floare, la cinci, şase luni după excluderea din partid, Doru Matei încă mai votează şi încă mai face circ de comedie de gală ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Ei, dă-o dracului de treabă! Ori cel ce nu există este atât de puternic şi face numai ilegalităţi peste ilegalităţi şi nu-i pasă, ori Mihai Anghel este suficient de slab încât să nu poată gestiona situaţia! Sunteţi de acord cu mine sau nu? Lăsaţi-o încolo de treabă! Ori îl are la mână cel ce nu există pe Mihai Anghel cu ceva şi de aia se complace în această situaţie. Deci nu ştiu care este varianta şi care nu este varianta. DAR LA PRIMA ŞEDINŢĂ DE CONSILIU, JUR CĂ DACĂ MAI VĂD UN DORU MATEI, CHIAR FAC URÂT ŞI O SĂ DAU VINA PE MIHAI ANGHEL DUPĂ AIA. NU SE POATE. SĂ NE EXPLICE ŞI NOUĂ CLAR, ÎN ŞEDINŢĂ PUBLICĂ DE CONSILIU, AŞA CUM MĂ VOI RIDICA PERSONAL ŞI ÎL VOI ÎNTREBA ÎN ŞEDINŢĂ PUBLICĂ DE CONSILIU, CU ÎNREGISTRARE CU TOT, CA SĂ LĂMURIM LUCRURILE ODATĂ, CĂ NU SE POATE!


Mirela Predan

 

Vizualizări: 60 | Adăugat de: mirelapredan | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar

Meniu site

Autentificare

Căutare

Calendar

«  Ianuarie 2018  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Sondajul nostru

Daca mâine ar avea loc alegeri, cu cine aţi vota?
Total răspunsuri: 49

Mini-chat

Statistici


Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0