Snagovul Liber

Sâmbătă, 2018-03-24, 11:25 AM

Bine aţi venit Vizitator | RSS | Acasă | Înregistrare | Autentificare

Acasă » 2018 » Martie » 3 » SRL creat de cel ce nu există CA SĂ FURE! Dle Zamfirescu, dl. Mihai Anghel a expus ceva! Vreau şi eu un răspuns oficial
2:14 PM
SRL creat de cel ce nu există CA SĂ FURE! Dle Zamfirescu, dl. Mihai Anghel a expus ceva! Vreau şi eu un răspuns oficial


Următorul punct de pe ordinea de zi al şedinţei din data de 28 februarie a fost cel legat de înfiinţarea unei societăţi comerciale de drept privat şi de interes public având ca acţionari Consiliul Local Snagov şi SC Serviciul Public de Gospodărie Comunală Snagov SRL. CEEA CE VREAU SĂ SPUN DE LA BUN ÎNCEPUT ESTE CĂ NU SUNT SUB NICIO FORMĂ DE ACORD CU PRELUAREA SERVICIULUI DE APĂ ŞI CANAL. PENTRU CĂ, STIMAŢI CETĂŢENI AI COMUNEI, NOI, ADICĂ PRIMĂRIA, VA TREBUI SĂ PLĂTEASCĂ BANI GREI CĂTRE PRODSERVICE PENTRU ACEASTĂ PRELUARE, CONTRACTUL FIIND VALABIL PÂNĂ ÎN 2050, DECI BANI GREI, PENTRU CE? PENTRU CA FINALITATEA SĂ FIE SĂ SE DEA SERVICIUL DE APĂ ŞI CANAL LA VOLUNTARI LUI FLORENTIN PANDELE. Cam mare sacrificiul din banii noştri, nu credeţi? Când dl. Marin Marian a întrebat despre ce sumă este vorba, bineînţeles că nu a primit niciun răspuns. O să formulez eu acum o solicitare de informaţii de interes public să vedem despre ce sumă anume discutăm.

 

Faţă de această înfiinţare, dl. Mihai Anghel a avut nişte descoperiri foarte pertinente, legate de statutul acestei societăţi. Prima întrebare pe care o pune şi este bine că elucidăm şi noi, aşa cum bănuiam, desigur, este: care este scopul acestui SRL? "De ce se face acest SRL, având în vedere că avem un operator local, cu care avem o formă contractuală care este în vigoare, totodată, suntem într-o asociere cu ADIA Euro-Apa, care are acelaşi obiect de activitate ca şi acest SRL. Care va fi natura colaborării cu viitorul operator cu care astăzi suntem asociaţi? Nu vorbesc despre Prodservice, vorbesc despre Euroapa Vol", a subliniat dl. Mihai Anghel.

 

https://vocaroo.com/i/s0SyGSOsW1fn

 

De asemenea, dl. Mihai Anghel a mai arătat că există o serie de prevederi care nu sunt în regulă în statutul de înfiinţare a noii societăţi comerciale. De exemplu, art. 14 - Adunarea generală. Cvorum, în care se prevede că "asociaţii dispun de un număr de voturi egal cu numărul de părţi sociale pe care le posedă. Asociaţii iau hotărâri în condiţiile legii. Dacă adunarea asociaţilor legal constituită nu poate lua o hotărâre valabilă din cauza neîntrunirii majorităţii cerute, va fi convocată din nou, iar la a doua convocare va putea hotărî asupra ordinii de zi, oricare ar fi numărul de asociaţi şi partea din capitalul social reprezentată de asociaţii prezenţi" "Nu mi se pare în regulă şi, ceea ce mi se pare cel mai dureros este că, în continuare scrie că hotărârile adunării generale sunt obligatorii şi pentru asociaţii absenţi sau reprezentaţi sau care au votat contra, aceste hotărâri pot fi atacate în justiţie de către asociaţii care nu au luat parte la Adunare sau care au votat contra şi care au cerut să se insereze aceasta în procesul verbal al şedinţei. Dacă eu am votat contra, ce treabă mai am eu, de ce să mai fiu tras la răspundere într-un fel sau în altul? De ce să răspund eu, dacă eu sunt împotrivă? Nu mi se pare OK acest paragraf. De ce să fie obligatorii pentru mine ca şi responsabilitate?", a spus dl. Mihai Anghel. Nici mie nu mi se pare în regulă. Cel ce nu există spune că statutul a fost redactat de către dl. jurist Adrian Zamfirescu, dar care nu era prezent la acel moment la şedinţă, când vine, nu se mai reia discuţia despre prevederile din statut. Cum e domnule Adrian Zamfirescu? Vă întreb eu acum public, pentru că eu consider că ar fi OK să ne lămurim.

 

Nelămuririle dlui Mihai Anghel sunt legate şi de art. 15, legate de administrarea societăţii şi care prevede: "Administratorul va putea să delege în scris oricare dintre atribuţiile sale unui asociat sau unei persoane agreate de către asociaţi". "Păi, asociaţii suntem noi, consilierii şi am intra într-un conflict de interese dacă viitorul administrator ne-ar putea împuternici pe noi. Noi nu avem voie să avem atribuţiuni în conducerea noului SRL", a arătat dl. Mihai Anghel.


Nici art. 16 din statut nu este fără probleme. Astfel, la atribuţiile administratorului, la litera d, se arată că administratorul reprezintă societatea în relaţiile cu terţii, semnând actele şi documentele şi iniţiază opreaţiunile care angajează societatea faţă de terţi. Dl. Mihai Anghel, în mod absolut corect, a enunţat că ar trebui să se adauge acolo că reprezintă societatea, după informarea Consiliului Local sau a asociaţilor. "Mi se pare normal să fim informaţi înainte", a mai spus dl. Mihai Anghel.


Cel ce nu există intervine în mod penibil, absolut nejuridic de altfel, că nu... s-ar putea delega un administrator pentru ca acesta să informeze ce face pe asociaţi. Ei nu zău? Unde a mai pomenit el asta? La Dreptul acela la ff, făcut de el? Sau mai trebuie să meargă puţin pe la facultate pe la Rahova să mai înveţe puţin! Eu ştiu că lipsa de transparenţă este unul dintre atributele sale principale. Păi, dacă află dl. Mihai Anghel în calitate de consilier, el ce naiba mai poate să fure alături de Nelu Andrei? Se poate... "Mă refer la contracte care angajează societatea, la contracte de achiziţii, la lucrări, trebuie să ştim şi noi", a completat Mihai Anghel. Iar intervine cel ce nu există, cu o replică monumentală în impertinenţă: "Ce să ştii?". "La momentul la care am făcut actul constitutiv pentru Gospodăria Comunală, am pierdut din vedere această situaţie. E opinia mea şi doresc să se consemneze", spune Mihai Anghel. Bineînţeles că cel ce nu există continuă să se opună, mi se pare şi normal, că doar nu înfiinţa societatea ca să nu fie o sursă de delapidare, ce credeaţi voi? "Sunt discuţii că sunt unele lucrări făcute fără ştirea Consiliului Local", a mai completat dl. Mihai Anghel.


Bun, eu am pus inclusiv înregistrarea, aproape integral. Dl. Adrian Zamfirescu, atunci când a venit în şedinţă, discuţia deja se încheiase. Aş dori totuşi, poate, dacă mă citeşte, şi eu un punct de vedere faţă de aceste probleme ridicate de dl. Mihai Anghel, nu de alta, dar este clar că cititorii sunt nelămuriţi, cel ce nu există n-o să ne lămurească niciodată, pentru că el ştie doar să fure. Deci ce s-a avut în vedere prin aceste prevederi din statut, aşa cum dl. Mihai Anghel a considerat că nu sunt în regulă. Mulţumesc anticipat.


Mirela Predan

Va urma

Vizualizări: 79 | Adăugat de: mirelapredan | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar

Meniu site

Autentificare

Căutare

Calendar

«  Martie 2018  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Sondajul nostru

Daca mâine ar avea loc alegeri, cu cine aţi vota?
Total răspunsuri: 49

Mini-chat

Statistici


Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0